Mat på nett som hobby og underholdning

Å handle mat på nett er kanskje ikke noe mange forbinder med moro og underholdning, men spesielt hvis det er vanskelig å besøke og oppleve de litt mer klassiske mathallene og inspirasjonskildene kan det være et godt komplement.

Opplevelser og handling som smelter sammen

Det finnes mange former for underholdning og hobbyer som i stor grad har flyttet fra den fysiske til den digitale verden. Å lage og spise mat vil selvfølgelig alltid være en fysisk opplevelse, samtidig som det jo finnes en rekke forskjellige TV-kanaler, YouTube-kanaler, nettsteder, grupper og organisasjoner som er lidenskapelig opptatte av mat.

Det er mange andre hobbyer som allerede har gjort den samme reisen, og i dag er en tilnærmet helt digital opplevelse. Forskjellige bordspill og spilleautomater er bare et tema, som det egentlig ikke er noen som driver med i fysisk form i Norge i dag. Det betyr igjen at det finnes et svært aktivt miljø på nett, og som de aller fleste vet finnes det en mengde forskjellige steder å spille pengespill på nett. Et eksempel er Bingo Norge bordspill og slotmaskiner, der det da selvfølgelig også vil være mange norske spillere.

Prøv helt nye oppskrifter – det trenger ikke å være vanskelig

Noe av det aller enkleste man kan gjøre, det er å prøve nye oppskrifter. Det finnes ubegrensede mengder med inspirasjon på nett, spesielt med tanke på hvor enkelt det er å kjøpe ferdige pakker med ingredienser. For noen kan det være litt avskrekkende å lage noe som er helt ukjent, men det trenger verken å ta lang tid eller være noe som forutsetter ekspertkunnskaper.

Når man vil gå litt mer i dybden er det gigantiske utvalget på nett en redning, uansett hvilken type kjøkken eller spesielle ingredienser du er interessert i så er det mulig å finne noen annen på nett som er ekspert på akkurat det. Husk også at dette selvfølgelig ikke er begrenset til matlaging, på nett finnes det en mengde spennende materiale om for eksempel kaffe eller ølbrygging. Så hvis du er opptatt av eksakt hvilken temperatur kaffen skal brygges på, og nøyaktighet ned til tidels gram når det gjelder mengde bønner, da er du på riktig sted.

Hva med fremtiden – virtuelle opplevelser med mat og drikke?

Det er mange opplevelser som utvikler seg i en rasende fart, for eksempel er oppløsningen og kvaliteten til TV-skjermer i dag noe som vi bare kunne drømme om for et tiår siden. Samtidig skjer det utrolig mye spennende på områder helt fra biler og andre kjøretøy til virtuell og tilpasset virkelighet. Hvor passer opplevelser med mat og drikke egentlig inn i dette bildet? Det er sannsynligvis lenge igjen til det vil være mulig å levere smak og lukt digitalt, men er det for eksempel mulig for nettbutikkene med mat å tilby virtuelle oppskrifter?

Instruksjoner i videoform er kanskje det enkleste utgangspunktet, og kombinert med en digital assistent som kan vise oppskriften trinn for trinn kan det bli en god opplevelse. I og med at de aller fleste har hendene fulle når de lager mat, så er det ikke sikkert at en virtuell eller tilpasset opplevelse er midt i blinken her. Det kan være ganske upraktisk både med telefonen i hånden og ikke minst med et hodesett eller brilleløsning på hodet.

Matlaging forutsetter helt enkelt kontakt med råvarene, og det er derfor som inspirasjon om nye oppskrifter og eventuelt hjelp med instruksjoner er viktigst på kort sikt. Uansett hva som skjer i fremtiden vil det alltid være noen som vil lage mat på egen hånd, og gjøre det på en måte som er ekte og virkelig betyr at man skaper noe med sine egne hender.